Ogromne uštede počinju sa ugradnjom solarnog bojlera

Sorabis 120 TS 1000 EUR

Saznajte više

Sorabis 150 TS 1100 EUR

Saznajte više

Sorabis 200 TS 1300 EUR

Saznajte više

Split Sistemi

Kompletna ponuda

Solarni set close

Solarni set sa emajliranim bojlerom

Saznajte više

* TS - termosifonski setovi sa bojlerom iznad panela

Struja koju trošimo je sve skuplja, a korišćenje fosilnih goriva u njenoj proizvodnji zagađuje vazduh koji udišemo…

Jedan od najvećih potrošača struje u kući je bojler.

Sa solarnim bojlerom obezbedićete dovoljno tople vode za sve članove porodice, a pritom obezbeđujete preko 50% uštede na električnoj energiji, dok voda u sistemu ostaje potpuno sanitarno bezbedna. Solarno grejanje vode je jedan od najisplativijih načina dobijanja tople vode. Ovaj vid korišćenja solarne energije odlično je rešenje za vaš dom ili poslovni prostor, zato što je period povraćaja investicije od 3 do 5 godina. Garantni rok panela koje SORABI RS ugradjuje u svoje sisteme je 10 godina dok iskustvo govori da im je realni vek trajanja duži od 25 godina.

Za cirkulaciju vode u sistemu nije potrebna dodatna električna energija, zato što sistem ne koristi pumpu.

Kako se zapravo voda zagreva u termosifonskom sistemu?

Solarni bojler ili termosifonski sistem je najjednostavniji i najefikasniji tip solarnog sistema za zagrevanje sanitarne vode. Vrsta antifriza koji služi kao fluid u sistemu, propilen glikol, se nakon zagrevanja u kolektoru prirodnim putem diže do akumulatora toplote (bojlera) koji je postavljen iznad kolektora. Tu se hladi prenošenjem toplote na vodu u bojleru i vraća natrag u kolektor.

Propilen glikol i sanitarna voda su hermetički razdvojeni tako da je voda 100% sanitarno ispravna i spremna za upotrebu (tuširanje, pranje, spremanje hrane itd.).

VODA U BOJLERU KOD OVOG SISTEMA JE POD PRITISKOM GRADSKE (ili hidroforske) MREŽE i zaštićena je slojem izolacije a zatim i slojem zgrejanog glikola tako da nije podložna zamrzavanju.

Pravilno postavljen sistem, sa dobro izolovanim dovodom i odvodom za sanitarnu vodu, nije podložan zamrzavanju pa se bez problema može koristiti i u zimskom periodu. Kako solarni bojleri imaju integrisane grejače oni će u zimskom periodu dogrejati sanitarnu vodu koju su već (makar i minimalno) do odredjene temperature ugrejali sunčevi zraci. Solarni bojleri ne zahtevaju dodatnu regulaciju (pumpa, diferencijalni termostat i sl.) jer se cirkulacija obavlja prirodnim putem, pa tako nema dodatnih troškova za električnu energiju. Solarne bojlere karakteriše veoma jednostavna ugradnja, niska cena, jeftino održavanje, dugotrajnost i efikasnost.

Kako odabrati pravu veličinu solarnog bojlera?

Pri odabiru solarnog sistema za zagrevanje vode jako je bitno da odaberete model koji zadovoljava potrebe vašeg domaćinstva ili poslovnog prostora.

U našoj ponudi su 3 modela solarnih bojlera, kapaciteta 120l, 160l i 200l.

U zavisnosti od broja korisnika birate kapacitet bojlera. U tabeli ispod možete videti više detalja:

Iskoristite pogodnosti kredita za energetsku efikasnost

Ako Vam kažemo da solarni bojler zapravo možete dobiti besplatno, da li bi ste nam poverovali?

U saradnji sa nekoliko banaka, nudimo veoma povoljne kredite čija je rata često manja od uštede koju ostvarujete instalacijom SOLARNOG SISTEMA. To zapravo znači da sistem dobijate bez ikakvih ulaganja.

Šta sve dobijate uz narudžbinu termosifonskog sistema

- Solarni bojler
- Solarni paneli
- Pocinkovana konstrukcija (nosač panela i bojlera)
- Sigurnosni ventil za glikol (6 bara)
- Set kompresionih mesinganih spojnica za povezivanje panela sa bojlerom
- Glikol , netoksični antifriz
- Sigurnosni ventil za vodu 10bar/99C

Kako do više informacija

Informacije o cenama solarnih sistema, montaže i sve ostale informacije možete dobiti pozivom na neki od sledećih brojeva:

017/417-387

063/409-765

065/306-2307

Ili nam pišite na email: info@sorabi.rs

Naši inženjeri su uvek spremni da Vam pruže najtačnije informacije i daju savete koji Vam mogu značajno uštedeti novac i vreme.

Tehnička specifikacija

description
picture_as_pdf Cenovnik solarnih sistema