PVC Stolarija

Sorabi u ponudi ima PVC prozore i vrata napravljene isključivo od nemačkog profila TROCAL. Kao pionir u proizvodnji PVC prozora i vrata TROCAL je poznat i po tome što je pre više od 50 godina napravio prvi prozor za serijsku proizvodnju. Od tada pa nadalje, lider je u razvoju novih tehnologija za prozore. Novi dizajn i inovativne tehnologije pri ekstrudiranju profila čine da TROCAL postavlja standarde drugim proizvođačima. Bez obzira da li su u pitanju prozori, ulazna vrata ili klizni sistemi, TROCAL knowhow vidljiv je u svim generacijama profila. Pored izuzetnih karakteristika i odlično izbalansirane toplotne i zvučne izolacije TROCAL se odlikuje i vanvremenskim elegantnim dizajnom. TROCAL PVC prozori ispunjavaju kako visoke kriterijume građevinaca u pogledu kvaliteta, tako i visoke standarde u modernoj arhitekturi.
  1. Bolja toplotna izolacija

    Po pitanju energetske efikasnosti i toplotne izolacije objekata, posebnu pažnju zauzimaju prozori jer kroz njih prolazi do 40% gubitka toplote. Od 2014. god. Evropske norme zahtevaju da termičke propustljivosti prozora budu ispod 1,4 W/m2K. S obzirom na to Sorabi nudi različite proizvode, koji dostižu parametre od 0,6 W/m2K (IV78 i HA78 drveni profili) do 1,4 W/m2K (Rollplast standard). Još jedan veoma važan element je staklo, koji zauzima 80% površine prozora – za bolju izolaciju, nudimo trostruki termopan sa high selective lajsnu.

  2. Bolja zvučna izolacija

    Intenzivan život i saobraćaj u gradu zahtevaju da se posebna pažnja obrati na faktor buke – od koje zavisi naša svakodnevna udobnost i zdravlje. Jedan od faktora za mirno i tiho životno okruženje je dobra izolacija fasade, koja u mnogome zavisi od načina zastakljivanja. Sorabi nudi širok asortiman kombinacija prozora i stakala sa minimalnih 32dB zvučne izolacije u standardnom termopanu od 24mm (4+16+4). Dobar izbor za spas od buke su termopan stakla „Sorabi guard“ sa zvučnom izolacijom do 41 dB, gde se dodatna izolacija postiže kombinacijom stakala različite širine. Pored pravilnog izbora stakala, za dobar kvalitet zvučne izolacije bitno je i prisustvo trostrukog gumenog zaptivača štoka, dobro popunjavanje montažnom penom kao i kvalitetni završni radovi.

  3. Veća sigurnost

    Statistike pokazuju da su najčešći pokušaji provala upravo na prozorima. Sorabi nudi proizvode sa osnovnim nivoom bezbednosti WK1, sa minimum 2 ili 3 tačke bezbednosti i ručicu hoppe secustik. Za veći stepen bezbednosti preporučujemo security okov sa nivoom bezbednosti WK2, ručicu hoppe secustik i najmanje jedno od stakala u termopanu je laminirano staklo 4-4-2. Dodatni proizvodi za povećanje bezbednosti su spoljne roletne.

picture_as_pdf Cenovnik prozora