Norveški Radijatori

Veliki deo iz Vašeg kućnog budžeta se izdvaja na troškove za grejanje. Smanjenje udara na kućni budžet je osnovni razlog zbog kojeg bi trebalo da razmislite o načinu na koji se grejete. Familija radijatora poznata kao Norveški radijatori može Vam pomoći da optimalno koristite energiju i uštedite što će znatno smanjiti Vaše troškove grejanja. Dugogodišnje iskustvo ROVEX inženjeringa, čiji smo mi distributeri, pomoći če nam i u najsloženijim situacijama proračuna i projektovanja sistema.

OSNOVA - PRIRODNA CIRKULACIJA VAZDUHA

Prirodnom cirkulacijom hladan vazduh ulazi na donji otvor. Prelaskom preko grejača velike aktivne površine, vazduh se zagreva na temperaturu oko 75°C i izlazi na gornji otvor direktno u prostor. Grejač se ne žari samim tim nema sagorevanja prašine i trošenja kiseonika iz prostora. Ovakav princip rada ne narušava klimu u Vašem prostoru i nema dizanja prašine iz tepiha i otirača. Ove osobine čine ovaj radijator izuzetno ekološkim. Posebno je to važno za osobe koje imaju problem sa disanjem.

ENERGETSKA EFIKASNOST

Energetsku efikasnost sistema možemo vrlo jednostavno objasniti kao upotrebu manje količine energije za grejanje iste radne ili stambene površine sa potpuno istim komforom. Bitno je naglasiti da se pod pojmom energetske efikasnosti nikako ne sme podrazumevati štednja energije jer štednja uvek podrazumeva određena odricanja, dok efikasno grejanje nikada ne narušava uslove komfora za boravak u prostoriji. Poboljšana efikasnost upotrebe energije, uvek kao rezultat ima smanjenje potrošnje energenata za isti kvalitet grejanja što neminovno donosi i znatne novčane uštede. Sa uštedom električne energije tj. smanjenjem potrošnje direktno se utiče na očuvanje ekologije i zaštitu prirodne sredine, jer smanjenjem broja potrošenih kilovata smanjujemo proizvodnju istih,samim tim je manje sagorevanje uglja u termoelektranama.
arrow_upward